Kaputechnika, biztonságtechnika, nyílászárók, klímatechnika
Telefon: +36 24 526 300, +36 30 283 68 00
 

Inverteres klíma

Nyári nagy melegben mindenki vágyik egy klíma berendezésre. A sokfajta készülék közül az inverteres klíma ígéri a legtökéletesebb választást.

Inverteres klíma

Legtöbb ember a klíma szó hallatára kizárólag a hűtésre, a hűvös levegő beáramlására asszociál. Sokan nem is tudják, hogy az inverteres klíma berendezésekkel nem csak hűteni, de fűteni is lehet.

Vannak olyan országok, ahol nem is használnak kályhákat és egyéb hagyományos fűtési módokat, hanem inverteres klíma rendszerekkel oldják meg a meleg levegő bejuttatását.

Energiatakarékos fűtés inverteres klíma berendezésekkel

Az inverteres klíma egyik előnye a kellemes közérzet

A legnagyobb téli hideg sem fog ki az inverteres klíma fűtéskapacitásán, a készülék a legoptimálisabb hőérzetet képes kialakítani. A legtöbb jó tulajdonságot manapság az inverteres technológiával működő készülékeknek tulajdonítják.

 

A modern inverteres klíma berendezések nagy kényelmet biztosítanak, a klímatulajdonos feladata egyetlen dologra korlátozódik: a távirányító segítségével be kell programoznia az elvárt hőmérsékletet. Az összes egyéb tennivalót a beszerelés során elvégzik a szerelők és maga a berendezés.

 

Miért a legkedvezőbb megoldás az inverteres klíma?

Elsősorban azért, mert energiatakarékos, nem bonyolult az üzembe helyezése, és túlzott technikai hátteret nem igényel. Az inverteres klíma berendezés régebbi hálózat mellett is tökéletesen működik. Ezért nem szükséges, (amit a régebbi típusú klímák megkövetelnének), a kis keresztmetszetű hálózat vezetékeit vastagabb keresztmetszetűre cserélni.

A hagyományos klímákkal ellentétben az inverteres klíma nem úgy működik, hogy időnként kikapcsol, majd bekapcsol az elvárt hőmérséklettartomány biztosítására, hanem folyamatos, finom emeléssel, csökkentéssel éri el az elvárt hőmérséklet tartását.

Az inverteres klíma gyorsabb hűtéssel és kissebb hőingadozással egyenletesebb hőmérsékletet biztosít

A régebbi berendezések fokozott, impulzív terhelése a klímatizált helyiség páratartalmát erőteljesen befolyásolta, csökkentette, ami kellemetlenül hatott a helyiségben tartózkodók közérzetére. Az inverteres klíma modellek ezt a helyzetet nem idézik elő, ezért a szoba levegőjének magasabb pára koncentrációját teszik lehetővé.

Az inverteres klíma forradalmian új működési elve az üzemeltetési költségek akár 35- 40 %-os csökkenését is eredményezheti. A régebbi technológiával készült hagyományos készülékek elhelyezése nagy körültekintést igényelt a magas zajszint elkerülése végett.  Ezzel ellentétben az inverteres készülék hihetetlenül csendes, alig érzékelhető.  Ez a minimális zajszint alkalmassá teszi, hogy akár a hálószobában is használható legyen anélkül, hogy a nyugalmat, a pihenést legcsekélyebb mértékben is háborítaná.

Az inverteres klíma korszerű technikával ellátott berendezés, ami lehetővé teszi az automatikus újraindítást, az automatikus üzemmód váltást. A klíma is, mint minden műszaki szerkezet, meghálálja a gondoskodást, rendszeres karbantartást.

Itt kell kiemelni a klíma berendezések azon fajtáit, amelyek öntisztító eljárással biztosítják a higiénikus üzemeltetés körülményeit. A legmodernebb készülékek HD filterrel és egyéb az egészségmegőrzés szempontjából nagyon hasznos szűrőkkel vannak ellátva.
A jó megválasztott berendezés hosszú élettartalmú, ezt biztosítja
- a megfelelő teljesítmény
- a korszerű vezérlés
- a korrózióvédett, minőségi anyagfelhasználás.

 

Inverteres klíma akár 10 év garanciával is

Ejtsünk néhány szót a készülékek garanciális kérdéseiről is. Az inverteres klíma hosszú élettartamú, a garancia idő modelltől függően akár 10 év is lehet.

Nagyon lényeges, hogy a berendezést arra jogosult, szakképzett klímaszerelő építse be, mert a garancia csak ebben az esetben érvényes.

A garancia idő többnyire a vásárlás napjával indul el, de a beüzemelés hosszú eltolódása esetén a vásárlás napjától számított 3l. nap elteltével is kezdődhet.

Amennyiben klímát szeretne beszereltetni otthonába, irodájába, legyen előrelátó és tegye ezt időben, a nyári kánikula beállta előtt! Az effajta előrelátással időt ad magának az alapos tájékozódásra, és sokszor fölösleges kiadásoktól és kellemetlen kapkodástól kíméli meg Önt.

 

Minőségi inverteres klímák

FISHER inverteres klíma 6 év garanciával >>> 

FUJITSU inverteres klíma 10 év garanciával >>> 

 

Alarm & Automatic System Kft a minőségi inverteres klíma rendszerek szakértője 

Látogasson el bemutatótermünkbe, ahol a cégünk által forgalmazott berendezéseket működés közben is megtekintheti és kipróbálhatja.

 

Copyright 2001-2017 - www.aas.hu
Minden jog fenntartva
Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS! Adatkezelési szabályzat